پنیر ماده ای سرشار از پروتئین

پنیر ماده ای مفید و مغذی است كه در بسیاری از فرهنگها از آن در وعدههای مختلف غذایی استفاده میشود. مثل هر ماده غذایی دیگر، بتدریج و با افزایش مصرف پنیر، باورهای بسیاری در مورد این ماده غذایی شكل گرفت كه خیلی از آنها نادرست و بر پایه برداشتهای اشتباه و قدیمی است.

به عنوان مثال شاید شما هم شنیده باشید هنوز هم خیلی از مردم اعتقاد دارند پنیر باعث كم هوشی و به اصطلاح خنگی میشود و بر همین اساس از خوردن آن اجتناب میكنند و در ضمن مانع خوردن این ماده مغذی توسط خانواده و بخصوص فرزندان خود میشوند. برخی هم معتقدند خانمهای باردار باید از خوردن پنیر خودداری كنند.

به نظر شما این عقاید تا چه حد میتواند درست باشد؟ به طور كلی پنیر ماده ای سرشار از پروتئین و كلسیم است و مقادیر زیادی هم فسفر دارد. بعلاوه محتوی درصدی از تمام مواد مغذی موجود در گوشت است و از این رو گیاهخواران به جای گوشت از پنیر استفاده میكنند.

در این میان افراد زیادی اعتقاد دارند،خرید پنیر باعث كاهش هوش میشود، در پاسخ به این افراد باید گفت پنیر حاوی مادهای به نام تیرامین است كه این ماده میتواند در صورت عبور از سد خونی مغز وارد مغز شود و كاهش عملكرد ذهنی فرد را در پی داشته باشد، هرچند در عمل باعث كاهش هوش فرد مصرف كننده نمیشود چرا كه در بدن ما آنزیم خاصی وجود دارد كه به محض تماس با پنیر آن را تجزیه میكند و در صورتی كه نقصی در عملكرد این آنزیم وجود نداشته باشد و مقادیر پنیری كه فرد میخورد بیش از ظرفیت خنثی سازی این آنزیم نباشد ، این آنزیم براحتی میتواند از پس مقادیر معمول تیرامین برآید و مانع ورود این ماده به مغز شود. در این میان از آنجا كه آنزیم تجزیه كننده تیرامین پنیر برای انجام عمل خود به مس نیاز دارد، بنابراین اگر بتوانیم مقادیر مورد نیاز مس را در اختیارش قرار دهیم میتوانیم از كارایی بیشتر آن بهره ببریم. این كار را میتوانیم با خوردن گردو همراه پنیر انجام دهیم. در واقع از آنجا كه گردو حاوی مس است میتوانیم از این طریق، مس مورد نیاز را تامین كنیم.