/نکات طلایی پخت خوراک لوبیا
خوراک لوبیا

نکات طلایی پخت خوراک لوبیا

خوراک لوبیا چیتی یکی از خوراک های خوشمزه و گیاهی است. خوراک لوبیا چیتی پروتئین زیادی دارد و جالب است بدانید که پروتئین موجود در این غذا می تواند با پروتئین گوشت قرمز رقابت کند. خوراک لوبیا چیتی محبوب ترین و معروف ترین غذایی است که با این دانه های مغذی طبخ می شود. با مواد لازم ذکر شده در این آموزش آشپزی می توانید برای ۴ نفر خوراک لوبیا چیتی تهیه نمایید. با دستور پخت و طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی در ادامه با همدوره همراه باشید.

مواد لازم

2 پیمانه لوبیا
1 عدد پیاز بزرگ
2 عدد سیب‌زمینی
2 عدد هویج بزرگ
6 عدد قارچ
1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
نمک، فلفل، کمی زردچوبه

طرز تهیه خوراک لوبیا

  1. لوبیا را از دو روز قبل خیس کنید و آب اونو مرتب عوض کنید.
  2. پیاز رو خرد کنید و تفت بدید. وقتی کمی طلایی شد قارچ رو که اسلایس کردید با اون تفت بدید تا آبکش کشیده بشه و از قابلمه خارج کنید و در بشقابی کنار بذارید.
  3. لوبیا رو هم با کمی روغن تفت بدید و ادویه رو به اون اضافه کنید تا زردچوبه تفت بخورد و مزه خامی ندهد.
  4. روی لوبیا 3-4 لیوان آب جوشیده بریزید و اجازه دهید به مدت 1 ساعت بپزد.
  5. هویج رو اسلایس کنید و به لوبیا اضافه کنید
  6. در مرحله آخر سیب‌زمینی، قارچ و پیاز و یه قاشق رب رو اضافه کنید و نیم ساعت دیگر حرارت ببیند تا به خوبی جا بیفتد و بپزد.

نکات مهم 

  1.  برای پختن همه حبوبات باید ابتدا اونها رو بشویین و حداقل یک روز خیس کنین و آبش رو عوض کنین . اینکار باعث میشه وقتی که حبوبات میپزن رنگ خوراک تیره نشه . خیس کردن حبوبات باعث لعاب انداختن اون توی خورش یا آش و یا خوراک میشه و دیگه غذاتون آبکی نمیشه . برخی برای لعاب بیشتر سیب زمینی توی اون میریزن . اگه قبلا لوبیا خیس شده باشه اصلا نیازی به سیب زمینی و آرد برای لعاب دادن آش ها و خوراکی مانند لوبیا نیست !
  2. خوراک لوبیا حتما باید با مصلح اش خورده بشه :یعنی همراه با کمی روغن زیتون و زیره و گلپر سرو بشه که نفاخ نباشه .
  3. موقع سرو این خوراک نباید خیلی سفت و یا آبکی بشه . دقت کنین که پس از کشیدن توی ظرف و وقتی که خنک تر بشه کمی سفت تر هم میشه . موقع پختن میتونی از آب عصاره استوان قلم و یا گوشت یا مرغ و حلقه های پیاز استفاده کنین تا هم خوشمزه تر و هم مغذی و مقوی تر بشه .