بحث بهداشتی خامه

خامه صبحانه یکی از مواد غذایی است که بسیاری از مردم آن را در وعده‌ی صبحانه مصرف میکنند. اما متخصصان تغذیه معتقد هستند که خامه صبحانه در واقع جزو لبنیات محسوب نمیشود و در دسته‌ی چربی ها قرار میگیرد و مصرف بیش از حد آن میتواند مشکلاتی را برای فرد ایجاد کند. در ادامه به همراه متخصص تغذیه بیشتر به این موضوع خواهیم پرداخت. با گیاه یاب همراه باشید.

Image result for ‫خامه‬‎

شهاب اولیایی متخصص تغذیه درباره مصرف انواع خامه صبحانه گفت: به عقیده بسیاری از افراد خامه، به دلیل پایه شیر خود، جزو مواد لبنی محسوب می شود اما به عقیده متخصصان تغذیه خامه از نظر غذایی در دسته چربی ها قرار می گیرد.

وی با اشاره به چربی بالای خامه، ادامه داد: هرمیزان ویتامین محلول در چربی در شیر وجود داشته باشد حدود ۱۰ برابر آن در خامه و به همین دلیل غلظت ویتامین های A وD  در آن بیشتر است.

اولیایی بیان کرد: برای بیان مضرات و فواید خامه باید به شرایط مصرف کننده آن نگاه کنیم، بعنوان مثال مصرف خامه برای کودکان، نوجوانانی که با کمبود رشد مواجه هستند بسیار توصیه می شود چون درحجم کم، انرژی خوبی را به بدن داده و در ضمن رساندن مواد مغذی و ویتامینها، رشد بدن را تامین می کند.

وی افزود: درحالی که افراد مبتلا به فشار خون و اضافه وزن باید از مصرف خامه ها پرهیز کنند و حتی اگر عدم مصرف امکان پذیر نباشد باید به مقدار بسیار کم و به ندرت مورد استفاده قرار گیرند، البته مصرف زیاد خامه برای افراد عادی (بدون افزایش وزن و بیماری خاص) هم توصیه نمی شود.

به گفته وی،مصرف خامه باید بعنوان تفریح و در حداقل موارد نه اینکه در برنامه غذایی معمول افراد به طور مرتب قرار گیرد.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه معمولا نباید به خامه ها ترکیباتی مثل خامه، انجیر، عسل یا شکلات را اضافه کرد، گفت: ماده ای که تحت عنوان خامه فرم گرفته برای کیک ها به مصرف می رسد جز سفیده تخم مرغ و مقدار زیادی شکر ( که بدون هیچ نوع ارزش غذایی، مضرات فراوانی را برای بدن به همراه دارد) چیز دیگری نیست لذا نبایدنام خامه را روی آنها گذاشت.

وی درباره بحث بهداشتی خامه ها یادآور شد: استفاده ازخامه صبحانه های فله و بدون نام نشان می توانند خطراتی همچون تب مالت را به همراه داشته باشند لذا فقط توصیه به مصرف خامه های شناسنامه دار است.

باشگاه خبرنگاران